Övriga Dramapedagoger


Ann-Louise Gustafsson
Skrivet av Annlo, 6e mars, 2011
Hemort: Stockholm
Utbildning: Kulturpedagogiskexamen 120p, Dramapedagogoik 40p
Sysselsättning: Jag jobbar på en skola för barn med särskilda behov. Jag har anställning som fritidspedagog. Jag har två dramagrupper i veckan. Barnen är i åldrarna 7-12 år.
Kontaktinformation: annlouisegustafsson@hotmail.com
Finns även på: Facebook
Lite om mig: Jag bor i Skarpnäck tillsammans med min sambo. Jag är född och uppvuxen i Gävle och har ganska nyligen flyttat till Stockholm. Jag arbetar med drama i det yrke jag har nu men skulle vilja jobba mer med det. Jag är öppen för förslag till olika projekt. Tidigare har jag arbetat på en 7-9 skola och hade drama i halvklasser. Jag är också utbildad SET pilot och har undervisat i livskunskap.



Anneli Marceteau
Skrivet av Dramaverksamhet ,2013-03-13 
Hemort: Karlskrona
Utbildning: Lärarutbildning för grundskolans senare år, Malmö Högskola.
Utbildning i specialpedagogik, Malmö Högskola.
Utbildning i dramapedagogik, Malmö Högskola.
Sysselsättning: Jag har företaget Dramaverksamhet som är bedriver kurser i drama för barn, ungdom och vuxna.
Jag anordnar även sommarläger i drama för barn och ungdom.
Jag föreläser och anordnar workshops för pedagoger hur man kan arbeta med dramapedagogik i förskola och skola.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation: dramaverksamhet@hotmail.com
Hemsida: www.dramaverksamhet.n.nu
Finns även på: Facebook


Andrijana Zipf
(OBS: Söker dramapedagog i Sverige för tyskt samarbete)
Skrivet av Andrijana Zipf, 24e augusti, 2011
Hemort: Vaihingen/Enz
Utbildning: Theaterpädagige (BUT) Theaterwerkstatt Heidelberg
Sysselsättning: Har arbetat med barn och ungdom. På senare tid huvudsakligen ungdom. Jobbar på en "Hauptschule" i Pforzheim, Tyskland. Mitt mål är att ungdomarna upptäcker nya sidor hos sig och andra. Att de genom att pröva olika roller hittar ett mångsidigt sätt att kommunicera på.
Söker en dramapedagog i Sverige som jag kan samarbeta för att utveckla nya spännande projekt i Sverige.
Kontaktinformation:
Tel: +49 7042 812660
mobil: +49 160 949492
Lite om mig: Född (65) och uppvuxen i Sverige. Lever och arbetar i Tyskland sedan 1991. Har upptäckt dramapedagogiken och är fascinerad av dess förmåga till personlig utveckling av både grupp och individnivå. Söker en dramapedagog som är etablerad i Sverige och intresserad av ett samarbete med mig.

Christina Boström
Skrivet av Nypon, den 17e augusti, 2011
Hemort: Uppsala
Utbildning: Dramapedagog (Västerberg Fhskl) Rektor i en skola för unga kvinnor med s. k. särskilda behov. Grundskola.Gymnasium.Andningspedagog  NLP-Master = Neuro Lingvistik Programming. Se cv: http://www.livselixiret.se/
Sysselsättning: Anställd i Östhammars kommun fr.-79 till-98
Dagis förskola fritids fr.83-98 gymnasiet Ped.drama, teater, personlig utveckling, kommunikation Studiedagar för lärare i drama. forumspel. m.m. Amatörteater för barn vuxna och pensionärer. 2000-2004 Med anknytning til ett HVB-boende startade jag en grundskola och gymnasium med dramapedagogik som grund för alla ämnena. Mellan varven föreläsare i "En skola för hela hjärnan och alla hjärnor"
Har ofta haft praktikanter och askultanter
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Forumnamn: Nypon
Kontaktinformation:
kicki@livselixiret.se
0700-379801
Hemsida: www.livselixiret.se


Erik Nihlgård
Skrivet av nihlgaard, 29e augusti, 2010
Erik NihlgårdHemort: Stockholm
Utbildning: Marieborgs folkhöskolas teater samt teatepedagogutbildning
Spegelteaterns regikurs
Lärarhögskolan i Stockholm, Mods ledarutbildning (Sensus & Bilda studieförbund)
Sysselsättning: Arbetar som gymnasielärare i estetisk verksamhet (drama), scenisk gestaltning samt samhällskunskap på Riksäpplet/Fredrika Bremer gymnasierna i Haninge.
Är även utbildad Mod-pedagog och håller kurser i mångfald och dialog kring etnicitet, kön och sexualitet. Arbetar även som regissör och skådespelare. Har nu senast regisserat teater neas (www.teaternea.com) föreställningar "Gränskontroll" och "Presidentskorna".
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation: nihlgaard@yahoo.se 0733261933
Hemsida: "www.riksapplet.se" och "www.teaternea.com"


Gunilla Lindahl
Skrivet av Växjö-Gunilla, 28e april, 2012
Gunilla LindahlHemort: Växjö
Utbildning:  Dramapedagog Västerbergs Folkhögskola/HIG 120 p, Teatervetenskap Högskolan i Gävle 15 p,  Fysisk Teater, Akademiet for Utaemmet kreativitet, Köpenhamn
Sysselsättning: Dramapedagog i egen regi verksam i Växjö med omnejd.  Tar uppdrag inom ramen för Skapande Skola där jag varit flitigt anlitad sedan 2010 och arbetat i åk 1 - 9.  Jag har utformat metoder och koncept som gör att eleverna verkligen får vara skapande - det blir mycket upplevelse och "resultat" - i stället för prestation. Eleverna blir tagna på allvar och få utforska sin egen kreativitet genom drama/teater. Arbetar också mot Personalgrupper med "Teater på jobbet", slags friskvård. Håller kurser i Improvisations/Spontanteater. Jag jobbar dessutom som dramalärare på gymnasiesärskolan Kungsmad. Har tidigare bl a jobbat på Circonova och Cirkus Cirkör i Stockholm och som dramalärare på Öster-portgymnasiet i Ystad.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation:
info@gunillalindahl.se
0731-54 88 75
Hemsida: http://gunillalindahl.se/



Johan Theodorsson
Skrivet av JohanTheodorsson, 22e september, 2010
Johan TheodorssonHemort: Stockholm
Utbildning: Universtitetsstudier - SU och LHS 1994-2008
Drama 30 hp, Teatervetenskap 75 hp, Genusvetenskap 48 hp, Spanska 45 hp. Kulturama Teater II och III 1994 - 1996
Två års heltidsutbildning i teater. Folkhögskolestudier heltid 1 år. Spanska. Kurser i processdrama, teaterfäktning, svenska som andra språk.
Sysselsättning: Jag driver företaget Fantasiförmedlingen sedan 2007 som arbetar med jämställdhet genom att använda drama, sagor och berättande. Dels erbjuder jag utbildning som ger kunskap om hur man kan jobba lek-pedagogiskt med jämställdhet genom sagor, drama och lek och dels gör jag berättarföreställningar och workshops för barn som bråkar med normen. Målgruppen är barn och vuxna i förskolan och skolan F-6. Målet är att såväl pedagoger, elever och barn skall få verktyg som utmanar dem att upptäcka nya sätt för vad de kan göra och hur de får se ut. Fantasiförmedlingen arbetar i hela landet. Jag utbildar även blivande lärare på bl.a. Uppsala universitet i drama för små barn, jag håller workshops och föredrag om sagor och genus vid högskolor, skolor och andra institutioner.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Forumnamn: JohanTheodorsson
Kontaktinformation:
info@fantasiformedlingen.se
073-203 81 59
Fantasiförmedlingen
Sten Bergmans väg 59
12146 Johanneshov
Finns även på: Facebook
Hemsida: www.fantasiformedlingen.se
Lite om mig: Min vision är att sprida att leken är oslagbar som metod för att undersöka livet. Min specialité är att använda processdrama som en metod att undersöka frågor om jämställdhet. Målgruppen är barn i åldern 2-12 år och deras pedagoger. Ofta blir det äventyrsdrama med sagoformen som berättande drivkraft.
Mellan 1996 och 2002 varvade jag teater, studier och andra jobb. En uppbyggnads-fas i livet. Mellan 2002 och 2005 jobbade jag med språkpedagogisk teater. Som skådespelare, manusförfattare, pedagog och musiker. En härlig tid. Mellan 2005 och 2010 jobbade jag som dramapedagog i fem förskolor i Huddinge. Här hittade jag helt rätt. Jag utvecklade mitt sagoberättande, mina metoder att jobba med jämställdhet och drama. Här blev jag proffs. Mellan 2007 och NU har jag utvecklat mitt företag som erbjuder drama, berättarföreställningar och workshops.


Lillemor Bergdahl
Skrivet av Lillemor Bergdahl, 18e september, 2011
Lillemor BergdahlHemort: Kalix
Utbildning: Förskolärare 1983, CalleFlygares pedagogutb. sommaren 2002 & 2004, ATR utbildningar
Sysselsättning: Jobbar på Kalix Kulturskola en liten kulturskola som har 3 st teater/drama lärare på dryga 2000 barn. Jag har huvudansvaret för tre skolor i kommunen där jag jobbar både schemalagda lektioner och delvis i projekt.
Kontaktinformation:
lillemor.bergdahl@edu.kalix.se
0702002496 mobilnr
092365883 till arbetsrummet
Lite om mig: 51 år Jobbat som teater/drama lärare sen 2001 före det som förskollärare i förskoleklass med drama som specialite 1983-2001. Man, 25 årig dotter 3 katter och 2 hundar. Jobbar 90% (en dag ledigt från undervisning). Bor i en liten by Moån 2 mil öster om Kalix.


Maggan Ek
Skrivet av furiefilm, 1e oktober, 2010
Hemort: Laholm/Halmstad
Utbildning: Livets hårda skola, folkhögskola samt frigruppsarbete och 20 år som gymnasielärare på estetiska programmet teater.
Sysselsättning: Jobbar som teaterlärare på Sturegymnasiet i en modell som går under namnet Teater Dynamo. Där jobbar jag med regi, scenframställning, analys, samhällsorienterade ämnen, estetiska lärprocesser, beställningsuppdrag från länet. Allt detta i en tät grupp av pedagoger. Vi arbetar ämnes- och i årskursövergripande samt i block. Utöver detta arbetar jag även med animerad film för i huvudsak UR Barn.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation:maggan@furiefilm.se
0706061969
Finns även på: Facebook som Teater Dynamo
Hemsida: www.furiefilm.se och www.sturegymnasiet.se/teater
Lite om mig: Bor i stort 1800-tals hus på landet. Målar mycket (tavlor). Är intresserad av renovering och trädgård. Har skapat en underbar plats dit eleverna också ibland kan komma för lägervistelse. Har två vuxna döttrar, en i Göteborg och en i Oslo. Har fyra katter och en hund och funderar dessutom på höns. Har även en make som bor och arbetar med mig. Ser du en blommig Volvo komma körande är det troligen vi!


Marie Sehlin
Skrivet av Sehlinskan, 3e januari, 2011
Marie SehlinHemort: Malmö
Utbildning: Undersköterska/Mentalskötare, Södervärn-skolan Malmö. Barnskötare, Vipeholmsskolan Lund. Barn med behov av särskillt stöd, Malmö högskola
Teater allmänkurs, Östragrevie Folkhögskola
Dramapedagog, Västerbergs Folkhögskola, Storvik/Gävle
Sysselsättning: Verksam som dramapedagog sen 2003. Arbetar nu på Kulturskolan, Landskrona Undervisning i: teater, rytmik, akrobatik, värdegrundsarbete, kompanjon-lärarskap mm. Dramapedagog/Teaterledare på MAF (Malmö Amatörteater Forum)
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation:
marie.sehlin@gmail.com
0702-325323
Hemsida: www.kulturskolan.info
Lite om mig: Lägger mycket energi på mitt arbete i perioder. På fritiden ger jag mycket av min energi på naturupplevelser och musik. Har ett stort intresse för djur och natur. Jag är en person som stannar till för att hjälpa en person som fallit på sin cykel, så vill jag själv bli behandlad. Jag tror att någon är oskyldig till motsatsen har bevisats. Och till sist: lever jag efter devisen att det inte är det vi gör som stressar oss.



Niklas Karlsson
Skrivet av Niklas K, 20e september, 2010
Hemort: Gävle/Halmstad
Utbildning: Sturegymnasiets estetiska linje, inriktning teater. Västerbergsfolkhögskola/Gävle högskola dramapedagog-
programmet 08-10 Gävle högskola teater B
Sysselsättning: Är i startgroparna att starta upp ett företag med
en kollega och jobbar extra som vårdbiträde på ett demensboende.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emot auskultant: Ja
Kontaktinformation:Mail: niklas.k@gmail.com
Mobil: 0735393164
Finns även på: Facebook
Lite om mig: Är väldigt intresserad av hur man bemöter kunder/brukare inom vården som personal och hur man kan kvalitetssäkra och förbättra de boendes levnadssituation. Andra intressen är historia, litteratur och teater.



Sofia Balic
Skrivet av Sofia Balic 21/03/11
Sofia BalicHemort: Stockholm
Utbildning:  Fil.kand. i pedagogik (fördjupning i drama)
Högskoleexamen som Kreativ producent, Malmö Högskola
Studerar masterprogrammet i utbildningsvetenskap, inriktning drama, vid Stockholms Universitet
Sysselsättning: Undervisar i dramakurser på Stockholms universitet. Handleder lärarstudenters examensarbeten.
Frilans som dramaledare och föreläsare. Gärna med fokus på kreativitet, grupputveckling, delaktighet och medbestämmande.  Pedagogisk ledare i projektet "Rösträtt - barns rätt till sång på barns villkor" vid Malmö högskola.
Jag har tidigare undervisat i pedagogiskt drama på lärarutbildningen vid Malmö högskola samt Högskolan i Kristianstad.
Kan tänka sig ta emot praktikant: Ja
Kan tänka sig ta emoauskultant: Ja
Kontaktinformation: sofia.balic@gmail.com
Finns även på: Facebook


Susanne Fallqvist
Skrivet av Susanne Fallqvist, 26e september, 2010
Hemort: Täby
Utbildning: Calle Flygare teaterskola, Commediantlinjen, Ecole Internationale de théâtre Lassaad i Bryssel, Kulturama
Sysselsättning:
Teaterlärare Sigtuna kulturskola
Teaterlärare Sigtuna Humnistiska Läroverk
Kontaktinformation: susanne.fallqvist@edu.sigtuna.se
Finns även på: Facebook







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar